4 mins read

Fed, olie og rekordhastighed: 5 ting at vide i Bitcoin i denne uge

BP siger, at verdens efterspørgsel efter olie toppede i 2019, da centralbanker gør „ukonventionel“ politik til normen – og det er alt sammen godt for Bitcoin.

Bitcoin (BTC) starter en ny uge i usikkert område, da $ 10.000 forbliver på plads, men grundlæggende skifter til bullish.

Cointelegraph fremhæver fem ting, der kan forme BTC-prishandling i de kommende dage.

Højeste olieefterspørgsel var i 2019
I det, der sandsynligvis bliver en hyppigt citeret meddelelse, sagde oliekæmpen BP i weekenden, at verden har ramt den højeste efterspørgsel efter sort guld.

I en rapport citeret af Bloomberg sagde BP, at efterspørgslen efter olie ville forblive „stort set flad“ i de næste tyve år med pres fra alternative brændstoffer og koronavirus.

„Det genopretter efterfølgende, men aldrig tilbage til niveauet før Covid,“ sagde Spencer Dale, firmaets cheføkonom.

”Det frembringer det punkt, hvor efterspørgslen efter olie topper til 2019.”

Makroaktiver år til dato afkast

Den overraskende optagelse er endnu en overraskelse at komme ud af den globale økonomi, samtidig med at centralbanker indrømmer, at ukonventionel pengepolitik er blevet normen i 2020.

Med coronavirus ved roret og lockdown, der vender tilbage til mindst et land mandag, ser Bitcoin ud til at drage fordel af olie- og fiatvalutasvaghed som før.

Som Cointelegraph rapporterede, tillod tidligere ekstrem volatilitet i prisen på visse olieaktiver BTC at skinne som en sikring mod tab.

Væddemål placeret på en anden Fed-ryste

Endnu en uge, endnu et møde for USAs Federal Reserve – og en chance for sikre havne til at udnytte sine politiske skift.

Onsdag vil Fed skitsere, hvordan det planlægger at gennemføre økonomiske tiltag, der vil påvirke inflationen – noget, der tidligere udløste dollarsvaghed.

”Opretholdelse af en politisk status quo i denne sammenhæng ville være beslægtet med at smide et håndklæde ind, hvilket ville underminere den nye rammes troværdighed lige ud af porten,” sagde Aneta Markowska, finansøkonom ved Jefferies til MarketWatch mandag.

Enhver handling fra Fed kan igen veje ind på det amerikanske dollarvalutaindeks (DXY), noget som Bitcoin har vist betydelig invers korrelation siden juli.

Guldmarkeder overvejer allerede sandsynligheden for en omrystning, siger analytikere, der satser på, at Fed sætter sig i en stadig vanskeligere position. Det ædle metal har dannet en „gylden trekant“ og er moden til en breakout.

For Bitcoin handler det kun om DXY – en tilbageførsel af den nylige styrke i begyndelsen af ​​september ville være et klart tyresignal. Omvendt vil fortsatte gevinster sandsynligvis fortsætte med at sælge pres på $ 10.500 intakte.

DXY 2-måneders diagram

„Koronavirus-krisen er mange gange mere destruktiv end finanskrisen i 2008,“ opsummerede Steve Barrow, leder af valutastrategi i Standard Bank, i mellemtiden til Bloomberg.

„Der er al mulig grund til at tro, at overgangen til en strammere pengepolitik vil tage så lang tid – og sandsynligvis meget længere – end perioden efter finanskrisen.“

Weird er den nye normal for centralbanker
Specielt med hensyn til centralbankpolitik ser dette år en seismisk ændring svarende til efterspørgsel efter olie.

Med Bitcoin som modgift mod centralbank, der blander sig med pengemængden, kan enhver yderligere devaluering i fiat kun hilses velkommen af ​​BTC-tilhængere, der søger et sikkerhedsnet.

”Globale centralbankfolk opdager, at pengepolitikker, som de engang betragtede som ukonventionelle og midlertidige, nu viser sig at være konventionelle og langvarige,” opsummerede Bloomberg om situationen verden over.

Ifølge data fra publikationen anvender store centralbanker krisepolitikker i 2020, som de aldrig har brugt før.

Da RT-vært Max Keizer ofte kommenterer sit show, The Keizer Report, er intet så permanent som en midlertidig finanspolitik fra en centralbank.

Bitcoin-hash-hastighed rammer friske all-time-højder

Inden for Bitcoin ser fremtiden dog bestemt rosenrød ud. Hash-hastighed – et mål for, hvor meget computerkraft minearbejdere har besluttet at afsætte til validering af transaktioner – er brudt ud for at ramme endnu en heltidshøjde.

Mandag viser data fra Blockchain, at den syv-dages gennemsnitlige hashrate var på 135 ekshash pr. Sekund (EH / s).

Bitcoin 7-dages gennemsnitlig hashrate 2-måneders diagram

Hash-hastighedsstyrke understreger minearbejderes fortsatte tillid til Bitcoins langsigtede rentabilitet. Vanskeligheder, måske det mest vigtige mål for blockchain-sundhed, er sat til en stigning på 5,4% i denne uge – noget der også sender det til rekordhøjder.

I en kommentar til den generelle situation foreslog Cointelegraph Markets-analytiker Michaël van de Poppe, at zoome ud var alt, hvad der var nødvendigt for en bullish tilgang til Bitcoin.