1 min read

ETH breekt recordhoogte te midden van nieuwe prijsstijgingen

Ethereum heeft de zone van $ 2.000 herwonnen.

Ethereum, het op een na grootste activum van cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, heeft zijn vorige hoogste prijs ooit gebroken bij $ 2.041 , vastgesteld op 19 februari 2021.

Corona Millionaire bereikte vandaag een recordprijs van ongeveer $ 2.081, volgens gegevens van TradingView.

ETH handelt in de buurt van $ 2.067 op het moment van publicatie

Sinds de high van februari heeft ETH tweemaal gecorrigeerd op de daily chart, en een hogere dieptepunt geplaatst op de tweede correctie. In de dagen na de top van $ 2.041 daalde het actief tot ongeveer $ 1.293. ETH herstelde zich op 13 maart tot ongeveer $ 1.943, voordat hij in de daaropvolgende dagen terugviel in de buurt van $ 1.546.

Sinds de drop-down in de buurt van $ 1.546 heeft ETH vier opeenvolgende groene dagelijkse kaarsen geplaatst.

Vandaag wordt het de vijfde, als het groen sluit

CoinMarketCap noemt ETH momenteel het op een na grootste activum op basis van marktkapitalisatie. Met een marktkapitalisatie van bijna $ 239 miljard op het moment van publicatie, staat ETH comfortabel op de tweede plaats boven Binance Coin ( BNB ), maar ver verwijderd van de totale waardering van Bitcoin ( BTC ) $ 1,1 biljoen.

Ethereum heeft de afgelopen maanden een groot aantal krantenkoppen gezien, in lijn met de overgang naar Ethereum 2.0 of Eth2, evenals zijn rol in gedecentraliseerde financiën, of DeFi . Eth2 wil het Ethereum-netwerk opschalen en de blockchain de komende maanden volledig overzetten naar een proof-of-stake-algoritme .

Het opwaartse prijstraject van ETH komt ook overeen met een algemene bullmarkt voor crypto, waarin BTC meer dan $ 60.000 heeft verhandeld .